– Sådan sikrer I, at virksomheden er beskyttet mod cyberangreb

Læsetid: 14 minutter.

Den digitale trussel er en af de største udfordringer for danske virksomheder i de kommende år. Coronapandemien har fremskyndet brugen af digitale løsninger, men også givet cyberkriminelle nye angrebsmuligheder. Som virksomhed kræver det en sikker infrastruktur og solide sikkerhedsløsninger, som dækker bredt.

En stadig mere digitaliseret hverdag skaber udfordringer for både private virksomheder og offentlige aktører. De cyberkriminelles angrebsmuligheder er mange, og det samme er de forskellige sikkerhedsløsninger, der tilbydes for at sikre danske virksomheder mod angreb.

”Virksomhedens digitale hverdag er i dag præget af, at mange forretnings- og sikkerhedskritiske programmer og funktioner er online. Fordelen ved dette er, at du hurtigt kan implementere nye løsninger, og det giver hele virksomheden adgang uanset hvor medarbejderne befinder sig. Men det kræver, at virksomhederne har fuld kontrol over programmer og enheder,” siger Martin Højriis, Head of Product & Customer Excellence hos GlobalConnect.

artin Højriis, Head of Product & Customer Excellence

GlobalConnect leverer såkaldt ’managed end-to-end connectivity’, som handler om at forbinde hele virksomhedens IT-infrastruktur effektivt og sikkert – fra fiber i jorden via intelligente netværk til data i skyen.

”Virksomheders tekniske værktøjer er ikke længere placeret i en kælder eller på et hovedkontor, men i et datacenter. Det kræver forbindelser, som kobler datacentrene til virksomhedernes enheder og løsninger, så virksomheden altid er online. Infrastrukturleverandører som GlobalConnect leverer disse forbindelser på en sikker måde, så virksomhedens IT-afdeling kan fokusere på andre ting,” fortæller Martin Højriis.

Han tilføjer, at det kræver forskellige sikkerhedsløsninger at beskytte sig mod de mange typer cyberangreb, der findes i dag. Dette gælder også fysiske sikkerhedsløsninger og sikring af personale.

Digital sikkerhed hele vejen rundt

GlobalConnects infrastruktur består af 93.600 km fiberkabler og 27.000 kvadratmeter datacentre i Nordeuropa.
”Vi stiller strenge krav til både den fysiske sikkerhed, vores forbindelser og robustheden i netværket, så kunderne kan være trygge ved vores løsninger. Det kræver, at vi kender og forstår data og den værdi, det repræsenterer, at vi har kontrol over vores programmer, og at vi hele tiden vurderer, hvor kritiske de er,” forklarer Højriis.

Vi stiller strenge krav til både den fysiske sikkerhed, vores forbindelser og robustheden i netværket, så kunderne kan være trygge ved vores løsninger.

Martin Højriis

”Managed end-to-end-connectivity er en helhedsløsning. Men det kan også ses som en overordnet forståelse af, hvordan virksomheder vil bruge deres infrastruktur. Vi hjælper virksomhederne med at vurdere behovene: Hvilke og hvor mange servere? Hvilke og hvor mange forbindelser? Hvordan kan det opdeles i forskellige sikkerhedsområder? Ældre løsninger kan med fordel erstattes med cloud-løsninger, og skiftet fra gammel til ny infrastruktur kan gøres uden nedetid for virksomheden.”

Datalagring i skytjenester

For at beskytte virksomheden mod cyberangreb anbefales det at have flere sikkerhedsløsninger. Især cloudtjenester skal sikres tilstrækkeligt, da digitale tjenester er mere sårbare over for angreb.
”Nogle servere skal vi kunne kommunikere med offline, f.eks. på grund af personfølsomme data. I GlobalConnect har vi direkte forbindelser til offentlige cloudtjenester globalt, og vores produkt Cloud Access leverer direkte adgang fra kundernes lokale netværk til disse cloududbydere. Dette sikrer, at trafikken flyder offline,” siger Martin Højriis.

Sæt stopper for cyberangreb, før de rammer kritisk infrastruktur

Danske virksomheder udsættes for cyberangreb hver eneste dag. En angrebstype, som er steget de seneste år, er såkaldte DDoS-angreb. I et DDoS-angreb forsøger angriberen at forhindre legitime brugere i at få adgang til tjenester eller information, såsom e-mail, websites eller digitale kundeplatforme.

”DDoS-angreb findes i forskellige versioner. I et volumetrisk angreb vælter det ind med trafik til websites og tjenester, som overbelaster netværket og lægger siden ned. Mens applikationsangreb har til formål at ramme et bestemt program eller en bestemt tjeneste med stor præcision,” forklarer Martin Højriis.

GlobalConnect tilbyder kunderne DDoS-beskyttelse, som blokerer angrebet, før det når kundens infrastruktur og tjenester. Dette gøres ved at lægge en mur omkring kundens infrastruktur, så trafikken til infrastrukturen beskyttes.

Hvad gør du, hvis både produktionsdata og backup-data angribes?

Ransomware er et af de mest almindelige angreb på nordeuropæiske virksomheder. Det er en type ondsindet software, der krypterer dele af indholdet på en inficeret computer, så det er utilgængeligt for ejeren og derefter forlanger løsesum.

Hvis en virksomhed oplever, at både produktionsdata og backup-data angribes, kan det tage utrolig lang tid for virksomheden at komme ovenpå igen.

Martin Højriis

”Hvis en virksomhed oplever, at både produktionsdata og backup-data angribes, kan det tage utrolig lang tid for virksomheden at komme ovenpå igen. Det gælder blandt andet virksomheder, der mister kundedata eller regnskabsdata i cyberangreb,” fortæller Martin Højriis.

Med GlobalConnects backup-løsning Veeam lagres en sekundær kopi af kundens data i GlobalConnects datacenter som en ekstra sikkerhed. Her er der muligheder for både digital backup i datacentret og fysisk lagring af data.

Er I sikret godt nok?

Der er desværre ingen enkel løsning på alle IT-sikkerhedsproblemer. Den optimale løsning afhænger af virksomheden og angrebsformen. Det vigtigste er aktivt at vurdere, om jeres virksomhed er tilstrækkeligt sikret – og om I selv ønsker den fulde kontrol eller foretrækker at investere i en helhedsløsning fra en leverandør.

”Tag udgangspunkt i jeres sikkerhedsbehov, og vælg den eller de leverandører, som giver den bedste sikkerhed tilpasset behovet – uanset om du vælger at sammensætte løsningen selv eller gå efter en færdig løsning,” afslutter Martin Højriis.

Vi rådgiver om cybersikkerhed

Lad os hjælpe jer med at vurdere trusselsniveauet og sikre jeres forretning.