– Sådan lykkedes det PEAB Asfalt at få et stabilt netværk med en 4G backup

Læsetid: 12 minutter.

”GlobalConnect har leveret en rigtig god og driftssikker netværksløsning med gennemsigtighed og backup”

Daniel Frost, IT-Chef – PEAB ASFALT, SILKEBORG

 

Da strategien skiftede, fra centralt styret fællesnordisk IT til en mere landebaseret struktur, fik den danske IT-Chef hos Peab Asfalt i Silkeborg ekstra travlt. Han skulle forholdsvis hurtigt opbygge en sikker og stabil netværksstruktur, hvor virksomheden ovenikøbet var first mover på en række områder. Efter dialog med GlobalConnect valgte han teknologien Software Defined – Wide Area Network, SD-WAN. Det viste sig at være en god beslutning.

Virksomhedens lokationer koblet sammen i et sikkert og lukket netværk, hvor forbindelsen til skyen giver følelsen af, at den blot er endnu en lokation i netværket. Det var opgaven, som Daniel Frost, IT-Chef hos Peab Asfalt i Danmark skulle løse. Og gerne relativt hurtigt.

”Vi skulle godt nok ryste posen. Der var mange nye systemer i spil, både finans, produktion og kommunikation, og jeg skal simpelthen have et stabilt netværk alle steder”, understreger Daniel Frost. ”Min IT-leverandør foreslog mig at tage en dialog med GlobalConnects SD-WAN Team, og jeg syntes, det lød uhyre interessant, det de foreslog. Det er folk, der ved hvad de taler om. Og det gav tryghed, at de allerede havde testet et lignende setup i for en kunde i Norge.”

I forhold til internetdelen, var der en detalje, som var særlig vigtig for IT-Chefen: 4G fail-over.

“Det er super vigtigt for os med backup. Hvis den almindelige internetforbindelse fejler, kan det lægge hele vores produktion ned, fordi vores lokale maskiner på fabrikkerne så ikke kan se de data, de skal bruge, fra en central server.”

Kan nu overvåge netværket via egen portal

Efter et par startbump på vejen, hvor det blandt andet var nødvendigt at genstarte nogle enheder, for at få alt til at køre som det skulle, har Peab i dag et stabilt netværk mellem de lokale filialer og fabrikker, 4G backup og fuld integration med direkte tunnel til medarbejdernes virtual desktops med mere på Azure-netværket. Og så er Daniel Frost godt tilfreds med, at han nu kan se, hvad der foregår på netværket i realtime via den portal, GlobalConnect stiller til rådighed.

”Det lyder måske lidt nørdet, men jeg synes, det er dejligt, at jeg rent faktisk kan se, hvad de forskellige applikationer bliver brugt til her og nu. Det er jo rigtig quality of service. Det giver gennemsigtighed, og det er brugervenligt, fordi portalen er visuel og grafisk. Før kunne jeg bare gætte i blinde, hvis der var problemer et sted. Nu kan jeg gå ind og se, hvad der foregår, og om der er noget der skal ændres. For eksempel i prioriteringen af de enkelte applikationer, som GlobalConnect så kan skrue på for mig.”

GlobalConnect tog hånd om sikkerheden

Som alle andre IT-ansvarlige ved Daniel Frost alt om, at sikkerhed er et både komplekst og tidskrævende område.

”Det kunne jeg jo have brugt al min tid på, hvis jeg også skulle have dykket ned i det. Eller også skulle jeg ansætte to mand ekstra”, konstaterer han.

”I stedet for lagde jeg den del i hænderne på GlobalConnects SD-WAN team, som anbefalede en Next Generation Firewall sikkerhedsløsning, som de allerede har erfaring med andre steder. Jeg synes, det har været en kæmpe fordel at have adgang til et team med stor viden om sikkerhed. Det giver mig en grundlæggende tryghed. Jeg har fuldstændig ro i maven. De har trods alt erfaringen med at køre lignende netværk”, siger Daniel Frost, der generelt er godt tilfreds med både tilgængelighed og det faglige niveau hos sit faste team hos GlobalConnect:

”Det har været positivt at opleve, hvor meget viden de egentlig har om SD-WAN-teknologien. De har været gode til at forklare tingene i et sprog, der var til at forstå, og de har været til at få fat i. Det er en stor tryghed for mig, at jeg fornemmer, at de ved hvad de taler om. For så behøver jeg ikke være nede i alle detaljer,” slutter IT-Chefen.

 

* * *

PEABs Top 3 over fordele:

Den tekniske løsning:

 

Vil du vide mere om SD-WAN?

Udfyld kontaktformularen – så kontakter vi dig hurtigst muligt.

38401600

Har du spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe

38401600