Ørsted + ATP indgår samarbejde med GlobalConnect om at gøre Nordsøens Energiø til en digital hub

Læsetid: 4 minutter.

Ørsted + ATP har underskrevet en aftale med GlobalConnect, som er en førende aktør inden for digital infrastruktur, om at gøre Nordsøens Energiø til et knudepunkt for den fremtidige digitalisering af Nordeuropa og tiltrække store digitale investeringer til Danmark.

 

Ørsted + ATP ønsker, at Nordsøens Energiø skal være mere end bare en ø. Projektet bygger på et banebrydende modulært design, der vil skabe et fremtidssikret og innovativt stykke dansk infrastruktur i hjertet af verdens største grønne, offshore energinetværk.

I dag tager Ørsted + ATP et markant skridt mod at gøre Nordsøens Energiø til en innovativ og smart ø i centrum af fremtidens grønne og digitale løsninger. Ørsted + ATP har underskrevet en aftale med GlobalConnect om at gøre Nordsøens Energiø til et digitalt knudepunkt på tværs af landegrænser.

Sådan et knudepunkt forventes at blive afgørende i Nordeuropas fremtidige digitalisering og i at kunne tiltrække store internationale investeringer til digital infrastruktur, herunder datacentre.

 

Digitalt knudepunkt i Nordsøen

 

GlobalConnect har Nordeuropas største erfaring og mest omfattende højkapacitets netværk med mere end 100.000 km fiber på tværs af hele regionen. Dataforbruget forventes at stige markant i de kommende år, i takt med at flere enheder kommer på internettet, hvilket vil kræve en kapacitetsudvidelse af det fibernetværk, der transporterer data mellem landene omkring Nordsøen.

Nordsøens Energiø vil være et naturligt knudepunkt for dette netværk, samtidig med at den vil være en pålidelig kilde til vedvarende energi, der kan sikre strøm til digitaliseringen.

Ved at gøre Nordsøens Energiø til et digitalt knudepunkt vil Danmark desuden være centralt placeret til at tiltrække investeringer til to af de største langsigtede vækstindustrier på verdensplan: vedvarende energi og digital infrastruktur.

 

En digital ø kan tiltrække tech-investeringer

 

De seneste år er de nordiske lande blevet hjemsted for nogle af verdens største teknologivirksomheder. Det er afgørende at opbygge en sikker digital infrastruktur med høj kapacitet på tværs af de nordiske og europæiske lande for at imødekomme teknologigiganterne behov samt samfundets stigende behov for robuste internetforbindelser.

Med dagens aftale baner Ørsted + ATP og GlobalConnect vejen for at tiltrække teknologigiganterne til Danmarks kommende energiø i Nordsøen. Nærheden til grøn energi i stor skala og GlobalConnects sikre og robuste digitale fundament kan således tiltrække betydelige investeringer til Nordsøens Energiø og dermed også til Danmark.

Desuden bliver den smarte energiø en central del af den næste fase af den regionale udbygning af havvind, som blandt andet muliggør autonom drift og yderligere digitalisering af havvind.

 

Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa hos Ørsted, siger:

”Nordsøens Energiø giver Danmark en unik mulighed for at blive centrum for fremtidens nøgleteknologier og dermed tiltrække betydelige investeringer inden for både vedvarende energi og digitalisering.

Vi ser frem til at samarbejde med GlobalConnect om at imødekomme regionens fremtidige behov for nettilslutning, samtidig med at vi udnytter vores unikke modulopbyggede design til potentielt at tiltrække globale teknologiinvesteringer til regionen, herunder Nordsøens Energiø.”

 

Claus Wiinblad, underdirektør i ATP, siger:

”Når man begiver sig ud i så betydelige, langsigtede investeringer som Nordsøens Energiø, er det afgørende, at dynamikken i konceptet og byggeriet opfylder kravene for fremtidens bæredygtige og digitale samfund.

Vi ønsker at skabe en alsidig og fleksibel energiø, der understøtter den grønne omstilling, både nu og i de kommende år, og som udgør en fornuftig risikojusteret investering for de danske pensioner. I GlobalConnect har vi en robust partner inden for digital infrastruktur, der kan sikre tilslutningsmuligheder og vækst.”

 

Martin Lippert, koncernchef i GlobalConnect, siger:

”Nordsøens Energiø kommer til at spille en væsentlig rolle i forhold til at fremtidssikre regionen og samtidig styrke Nordens position som et attraktivt knudepunkt for transport af data på verdensplan.

Som leverandør af digital infrastruktur over landegrænser er vi meget glade for at dele visionen med Ørsted + ATP om at bygge en smart energiø med et robust og sikkert netværk, der baner vejen for den digitale fremtid med havvind og samtidig er utrolig attraktivt for globale teknologigiganter.”

 

Læs mere om Nordsøens Energiø

 

Du kan se mere om samarbejdet på videoenher.

 

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

 

Ørsted Media Relations

Michael Korsgaard 99 55 94 25 mikon@orsted.com

 

GlobalConnect Media Relations CMO Kamran Alemdar +46 73 063 70 73 kamran.alemdar@globalconnect.se