– 3 vigtige punkter: Det skal du kræve af dit netværk

Læsetid: 4 minutter.

 

Netværk er i dag langt mere end fiberkabler og wifi. GlobalConnects ekspert Marie Skouenborg giver her sine bedste råd til, præcis hvad din organisation bør forvente af jeres netværksleverandør.

Et stabilt, fleksibelt og sikkert netværk er selve fundamentet for velfungerende digitalisering, både i virksomheder og i samfundet generelt. I takt med, at netværket er blevet endnu mere kritisk, er det også blevet mere attraktivt for kriminelle. Et nedbrud som følge af et hackerangreb eller en teknisk fejl kan lamme hele organisationer og deres brugere i lang tid og have store konsekvenser.

Hvordan vælger man den rette netværksleverandør og en fremtidssikret løsning, som giver færrest hovedpiner for de ansvarlige og ikke slår bunden ud af budgettet?

Spørger du Marie Skouenborg, der er chef for strategi og forretningsudvikling i den enhed af GlobalConnnect, der designer fremtidens netværksløsninger, bør du være særligt opmærksom på tre områder i valget af løsning.

1. Erstat patchwork med enkelthed

For det første er der mange fordele ved at vælge én samlet netværksløsning frem for at have separate løsninger til LAN, WAN, Wi-Fi og sikkerhed fordelt hos forskellige leverandører.
”Sørg for at jeres leverandør kan tilbyde en sammenhængende løsning frem for at have jeres eget patchwork. Det er smartest både teknisk og kommercielt, fordi I får en enklere og mere driftssikker løsning, et bedre overblik og færre leverandører at skulle forholde jer til og betale til,” siger Marie Skouenborg.

2. En managed løsning giver frihed

For det andet kan man spare mange menneskelige og økonomiske ressourcer ved at vælge den rette driftsløsning. En managed løsning, som GlobalConnect tilbyder, betyder, at det fulde ansvar for netværket bliver løftet fra jeres skuldre over til leverandøren.
En fast månedlig betaling gør det muligt at lægge virksomhedens investeringsmidler i kerneforretningen frem for i netværket, og samtidig har I altid den seneste hardware og software samt fuld overvågning og service.

”Man bør være kræsen og vælge en professionel leverandør, der er specialiseret i at drifte løsninger. Det handler ikke kun om oppetid, men i endnu højere grad reaktions- og udbedringstid, når noget går galt. Det er samtidig afgørende, at I har adgang til realtime data, og at der er mulighed for co-management til specifikke funktioner, så I ikke mister kontrollen,” siger Marie Skouenborg.

Hvis din organisation for alvor skal have fordel af en samlet løsning, er det ifølge Marie Skouenborg også en rigtig god idé med en samlet serviceaftale – hvilket ikke er en selvfølge. Det vil sikre, at leverandøren har det fulde overblik og ikke mindst, at I selv har det i ét ensartet og logisk interface, som er udviklet til jer af de samme designere.

3. Sikkerhed og netværk hører sammen

For det tredje er det helt afgørende at tænke sikkerhed sammen med netværk, særligt i en tid hvor truslerne fra cyberangreb vokser. Her er det ifølge Marie Skouenborg vigtigt at:

”Netværket er mere og mere forretningskritisk. Derfor bliver det også attraktivt for kriminelle, som kan true virksomheder på deres eksistens med et ransomware-angreb. Sikkerhed og netværk er derfor nødt til at tænkes sammen, hvilket vi også ser hos alle de store udbydere,” siger Marie Skouenborg fra GlobalConnect.

SmartConnect er en komplet end-to-end netværksløsning med bare ét samlet kontaktpunkt, hvor sikkerheden er i højsædet fra start til slut. GlobalConnect sørger for både rådgivning, implementering og drift, og prisen er fast og helt uden indledende investeringer.

Download tjekliste med flere tips

Få flere tips til, hvilke krav I bør stille til jeres netværksleverandør – hent tjeklisten med de vigtigste spørgsmål, så er I klar til næste snak med jeres leverandør

Download