Nu lancerer vi SmartFiber – en fremtidssikret netværksløsning tilpasset mindre virksomheder

Læsetid: 3 minutter.

I de senere år har vi oplevet en rivende udvikling inden for ny teknologi. Mulighederne for at opnå fordele ved digitalisering har aldrig været større.

Kommunikationsløsninger, CRM-systemer og betalingsløsninger er bare nogle få eksempler på systemer, der i langt højere grad flyttes til skyen og muliggør effektiviseringer og  omkostningsbesparelser for både store og små virksomheder.

 

Både muligheder og udfordringer

– En udfordring vi ser, når virksomheder digitaliserer, og dermed øger deres afhængighed af digital infrastruktur, er at forretningen bliver ekstremt sårbar ved et eventuelt nedbrud, fortæller Thomas Arne Hansen, som er direktør for SMB hos GlobalConnect.

– Dagens IT-landskab er i konstant forandring. Nye cybertrusler og angrebsmetoder bliver udviklet i et rasende tempo.  Vi ved, at specielt mindre virksomheder uden egen IT-afdeling eller IT-ansvarlig oplever, at det er krævende altid at have det fulde overblik og være opdateret. Både med hensyn til driftssikkerhed og beskyttelse mod cybertrusler.

Ud over vanskeligheder med at orientere sig i et IT-landskab, der ændrer sig konstant, oplever mange mindre virksomheder udfordringer, når noget i netværket ikke fungerer, og ingen kan tage det fulde ansvar. Fejlfinding og rettelse bliver simpelthen vanskelig, når fiberforbindelsen leveres af én leverandør, mens udstyret inden for virksomhedens fire vægge leveres af en anden.

 

En enklere IT-hverdag

– Vi vil gerne lette IT-byrden for mindre virksomheder, og lancerer derfor en komplet netværksløsning, med alt det, de fleste har brug for: Wi-fi med gæstenetværk, indbygget sikkerhed og en ekstra 4G-forbindelse, der sikrer oppetid. Alt i én boks, leveret sammen med fiberforbindelsen fra GlobalConnect, siger Thomas Arne Hansen.

Desuden gør løsningen det nemt at forbinde lokale kontorer i et lukket, sikkert netværk. SmartFiber giver kort sagt mindre virksomheder adgang til mange af de fordele, der tidligere var forbeholdt store virksomheder med egen IT-afdeling og store IT-budgetter.

 

 

Fordelene ved skybaseret teknologi

– Når vi siger, at SmartFiber er en fremtidssikret løsning, er det fordi vi benytter den nyeste netværksteknologi – SD-WAN, som står for Software Defined Wide Area Network, fortæller Ole-André Naper, der er produktchef hos GlobalConnect. – Løsningen er cloudbaseret, og det forenkler både installation, overvågning og drift, fordi vi styrer alle funktioner centralt. Vi kan opdatere vores kunders netværk med nye funktioner uden at skulle tage derhen, hvor netværket er placeret fysisk. Derfor kan virksomhederne være sikre på, at deres SmartFiber-netværk altid er beskyttet mod de seneste sikkerhedstrusler, forklarer Naper.

– Langt de fleste af vores mindre erhvervskunder vil bare have, at alt fungerer, og at sikkerheden er i orden til enhver tid. De er ikke nødvendigvis optaget af teknologi. For dem, der er teknisk interesserede over gennemsnittet, tilbyder SmartFiber mange nye muligheder, siger Ole-André Naper. De kan for eksempel logge på SmartFiber-portalen når som helst og få fuld indsigt i netværksstatus, kapacitetsudnyttelse og detaljeret applikationsforbrug – alt sammen i realtid, men også med adgang til historiske data. Via portalen er det desuden muligt at konfigurere og tidsindstille rapporter, som giver overblik og de ønskede opdateringer.

 

Enklere med én leverandør

– Vi ved, at SmartFiber løser flere af de IT-relaterede udfordringer, som mindre virksomheder har i dag. Derudover gør vi det nemt for kunderne, fordi vi leverer en komplet løsning med både fiberforbindelse og tilknyttede tjenester. Vores kunder har GlobalConnect som det eneste kontaktpunkt, modtager kun én faktura og får deres egen rådgiver – på den måde sikrer vi, at alle kommer trygt videre på deres digitale rejse, slutter Thomas Arne Hansen.

 

Vil du have en enklere it-hverdag? Læs mere om SmartFiber her.