GlobalConnect vinder stort offentligt udbud om samfundskritisk internet og dataforbindelser

Læsetid: 2 minutter.

SKI vælger endnu engang GlobalConnect som leverandør af samfundskritisk internet og dataforbindelser til det offentlige. Aftalen træder i kraft den 1. oktober 2021.

De kommende fem år skal GlobalConnect levere datakommunikationsforbindelser, tilbehør og serviceydelser til staten, en lang række kommuner samt uddannelsesinstitutioner over hele landet på SKIs rammeaftale 50.46.

GlobalConnect har siden 2012 været fast leverandør til det offentlige, og med den nylige tildeling af 50.46 vinder GlobalConnect for tredje gang i træk udbuddet om at levere fiberforbindelser til den danske stat.

Jan Gunnar Lillebo, sikkerhedschef i GlobalConnect. ”Den danske offentlige sektor er blandt verdens mest digitaliserede, og det stiller store krav til leverancens stabilitet og sikkerhed. Vi er stolte over at kunne levere dette høje kvalitets- og serviceniveau til staten. Det niveau, der var godt nok for 5 år siden, er ikke længere tilstrækkeligt, så det kræver en vedvarende udvikling af vores forretning, for at matche det høje niveau som bl.a. staten forventer,” Louise Hahn, landechef i GlobalConnect Danmark.

Rammeaftalen er geografisk opdelt i delaftaler, og GlobalConnect er valgt som leverandør på alle fire aftaler.

• Delaftale 1 – Staten og kommuner i Region Hovedstaden • Delaftale 2 – Kommuner i Region Sjælland • Delaftale 3 – Kommuner i Region Syddanmark • Delaftale 4 – Kommuner i Region Midt og Nordjylland.

Digitalisering øger krav til it-infrastruktur

I takt med den accelererende digitalisering af samfundet og øget cyber kriminalitet er betydningen af effektiv og robust it-infrastruktur i det offentlige vokset. Udviklingen kræver ifølge Louise Hahn, at netværksløsningerne ses efter i sømmene, og mange steder vil det også være nødvendigt at opgradere til nyere teknologi.

”En væsentlig del af den nye aftale er, at vi kan tilbyde vores offentlige kunder rådgivning i, hvordan de bedst muligt fremtidssikrer deres it-infrastruktur. Det kan eksempelvis være ved at skifte den traditionelle WAN-struktur ud med SD-WAN-netværksteknologi, som giver et mere intelligent setup, der for det første er mere sikkert, og for det andet mere fleksibelt i forhold til øget brug af cloudbaserede services,” siger Louise Hahn, landechef i GlobalConnect Danmark.

Der er tale om en fællesoffentlig aftale, som løber over fem år med mulighed for forlængelse af to gange ét år.