GlobalConnect og IP-Only fusionerer

Læsetid: 3 minutter.

Vil skabe den førende leverandør af digital infrastruktur i Nordeuropa

 

“Vi vil fusionere GlobalConnect og IP-Only for at skabe den førende leverandør af digital infrastruktur og services til virksomheder, offentlige institutioner samt private kunder i Norden og Nordtyskland. Den samlede organisation vil være helt i front i markedet på både størrelse, produkter og kompetencer. Sammen kan vi accelerere udbygningen af infrastruktur og tilbyde vores kunder en endnu mere sømløs og sikker oplevelse,” siger Martin Lippert, CEO i GlobalConnect.

 

“Vi er imponeret over udviklingen i både GlobalConnect og IP-Only, og vi betragter fusionen som et naturligt næste skridt i vores strategi om at skabe den førende nordeuropæiske leverandør af integreret digital infrastruktur. Den samlede organisation vil have en unik position i regionen, og vi vil fortsætte med at støtte proaktive investeringer, til fordel for kunder og partnere,” siger Daniel Perez, partner i EQT Partners og investeringsrådgiver for EQT Infrastructure.

 

Den nye samlede organisation vil blive den eneste leverandør, som kan imødekomme den stigende efterspørgsel fra nationale og internationale virksomheder og offentlige institutioner på stabile og sikre end-to-end forbindelser på tværs af Nordeuropa, og fusionen vil accelerere de to selskabers vækst inden for leveringen af fiber til private hjem.

 

“Ambitionerne i IP-Only og GlobalConnect er tæt forbundne. Sammen har vi størrelsen og kompetencerne, der skal til for at kunne tilbyde vores kunder endnu bedre oplevelser, og vi bliver en ægte game changer i markedet. Jeg kan ikke vente med at komme i gang,” siger Martin Lippert, CEO i GlobalConnect.

 

EQT Infrastructure III købte danske GlobalConnect i 2017 og norske Broadnet 2018. De to selskaber fusionerede i 2018 med GlobalConnect som det fortsættende fælles navn.  EQT Infrastructure IV købte (sammen med EQT Infrastructure III kendt som “EQT Infrastructure”) svenske IP-Only i juni 2019.

 

En ny organisationsstruktur vil blive udarbejdet i den kommende måned, og de to selskaber vil indtil videre fortsætte med at operere som selvstændige enheder med separate navne og brands.

 

 

 

Om GlobalConnect

GlobalConnect er et førende teknologi- og telekommunikationsselskab i Nordeuropa. Koncernen leverer helhedsløsninger fra jord til sky baseret på egen infrastruktur, der består af 42.000 km fibernetværk og 18.000 kvadratmeter datacenter i Danmark, Norge og det nordlige Tyskland. GlobalConnect har 24.000 erhvervskunder og leverer også til 83.000 privatkunder i Norge gennem brandet Homenet.

 

GlobalConnect har flere end 900 ansatte, en omsætning på DKK 2,5 milliarder i 2018 og hovedkontor i Taastrup og Fornebu, Norge.

 

 

Om IP-Only

IP-Only er en hurtigt-voksende uafhængig leverandør af højhastigheds fiber-baseret datakommunikation til private forbrugere og virksomheder i Sverige. IP-Only ejer og driver højhastigheds fiber-netværks infrastruktur. IP-Only blev grundlagt i 1999 og har i dag ~16.000 km fiber-baseret netværksinfrastruktur som, sammen med leasede linjer, dækker 230 ud af de i alt 290 svenske kommuner. Selskabet forbinder flere end 200.000 hjem og betjener flere end 3.000 virksomheder.

IP-Only har flere end 600 medarbejdere, en omsætning på 2.0 milliard SEK i 2018 og hovedkontor i Uppsala og Stockholm i Sverige.

 

 

Om EQT

 

EQT er en differentieret global investeringsvirksomhed med mere end 62 milliarder EUR i rejst kapital og omkring 41 milliarder EUR i aktiver under forvaltning på tværs af 20 aktive fonde. EQT’s fonde har porteføljeselskaber i Europa, Asien og USA med et samlet salg på mere end 21 milliarder EUR og cirka 127.000 medarbejdere. EQT samarbejder med porteføljevirksomheder for at opnå bæredygtig vækst, operationel ekspertise og markedslederskab.