GlobalConnect indleder stort infrastrukturprojekt

Læsetid: 2 minutter.

Ny digital motorvej fra Berlin til Nordsverige

Inden længe indleder GlobalConnect arbejdet med at implementere et megakapacitets fiberkabel fra Berlin til den nordligste del af Sverige. Kablet skal sikre højhastighedsforbindelser og kapacitet til både nye og eksisterende kunder i regionen, men skal også manifestere Norden som en attraktiv placering for fremtidige globale tech-investeringer. Projektet vil primært understøtte forretningensenheden GlobalConnect Carrier, der supporterer eksempelvis techgiganter og systemintegratorers behov for høj kapacitet.

Den nye digitale motorvej løber fra Berlin via Bornholm til Öland, Gotland og Stockholm og videre nordpå til Luleå og de nordligste dele af Europa.

”Dette er det største digitale infrastrukturprojekt i Norden i de seneste år. Robust og fremtidssikret infrastruktur er afgørende for, at globale teknologivirksomheder ser på Norden som en potentiel placering, ”siger Regina Donato Dahlström, CEO, GlobalConnect Carrier.

Megakapacitetskabel til fremtidens digitale krav

Norden er i de senere år blevet hjemsted for datacentre tilhørende nogle af de største teknologivirksomheder i verden, da klimaet i regionen giver mulighed for naturlig køling, og der er god adgang til grøn elektricitet, masser af plads og en solid infrastruktur.

Fiberkablet, som er rygraden i projektet, kan håndtere tre millioner gange mere data end de standardkabler, der normalt bruges til at forbinde private husstande. Denne type megakapacitetskabel er afgørende, når store mængder data skal transporteres ind og ud fra Norden til Europa og resten af verden. Projektet er netop blevet igangsat, og det ambitiøse mål er at færdiggøre det inden for 12 måneder.

”Den nye digitale motorvej er et vigtigt skridt på vores rejse mod at blive den førende udbyder af digital infrastruktur i Nordeuropa. Vi ønsker at tilbyde en naturlig vej ind i Norden og imødekomme det konstant voksende behov for stabile internetforbindelser i hele samfundet,” siger Martin Lippert, CEO GlobalConnect Group.