GlobalConnect Analyse 2020

Læsetid: 2 minutter.

GlobalConnect har i en nye stor analyse undersøgt, hvordan administrerende direktører og it-chefer i danske virksomheder forholder sig til de nye krav til det digitale arbejdsliv, som COVID-19-pandemien har accelereret.

Undersøgelsen er gennemført i samarbejde med analyseinstituttet Voxmeter, der har interviewet 500 danske CEOs og CIOs. Analysen viser, at de fleste virksomheder heldigvis har klaret sig igennem nedlukninger og restriktioner uden alvorlige digitale udfordringer. Dog har omkring en tredjedel oplevet nedbrud, langsomme systemer og dårlig netværksforbindelse. Desuden har pandemien stillet nye krav til it-arkitekturen.

Generelt er de adspurgte direktører skeptiske overfor, om mere hjemmearbejde generelt er en fordel for virksomheden, mens de it-ansvarlige grundlæggende mener, at virksomhedens infrastruktur er klar til at håndtere en mere fragmenteret hverdag med flere lokationer.

Alligevel planlægger næsten halvdelen af de adspurgte it-ansvarlige at opgradere it-infrastruktur inden for de kommende to år. Det skyldes blandt andet et ønske om større sikkerhed, men i høj grad også at kravene har ændret sig.

Virksomhedens applikationer og data ligger ofte ikke længere samlet og her er der behov for at tilføje en intelligens til netværket som bl.a. understøtter nutidens øgede brug cloud services.

Undersøgelsen konkluderer, at både ledelse og it-afdeling står overfor en betydelig opgave, når de skal navigere i en ny virkelighed med potentielt mere hjemmearbejde, stigende krav til fleksible arbejdspladser og en vedvarende trussel om angreb fra cyberkriminelle.

 

Der er blandt andet behov for:

Der er blandt andet behov for:

 

Læs TV2’s artikel omkring analysen: 

Læs mere

 

 

Fremtidens digitale arbejdsliv

Corona-krisen har på rekordtid sat nye standarder for kravene til det digitale arbejdsliv. Hvordan håndterer virksomhederne de udfordringer, der følger med i form af hjemmearbejde og mere fleksible, digitale arbejdspladser? Vi har spurgt danske CEO’s og CIO’s. Download rapporten og få svarene.

Hent