Stabilitet og oppetid er vigtigt for Dansk Standards datacenterløsning

Læsetid: 4 minutter.

Med adresse midt i én af Skandinaviens største byudviklingsprojekter i Nordhavn i København, kan det godt gå galt, når fiberen ligger i et område, hvor der kontinuerligt graves.

Det oplevede Fonden Dansk Standard og IT-administrator, Kim René Johansen, da de en dag mistede netværksforbindelsen på kontoret til en lidt for ivrig bygningsentreprenør.

Vores fiber blev gravet over i området, hvor vi bor, oglige pludselig var der ingenting, der virkede her på lokationen – men vi er altid sikre på, at datacentret stadig kører videre – og så kan medarbejderne heldigvis arbejde hjemmefra,” husker Kim René Johansen fra dagen.

 

Driftsikkerhed og oppetid er vigtigt

Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation, der bl.a. arbejder for at sikre dansk indflydelse på udviklingen af internationale standarder.

Dansk Standard har i mange år haft GlobalConnect til at stå for driften af deres løsning i ét af GlobalConnects datacentre, hvor de har en fiberlinje direkte fra datacentret til deres adresse i København.

GlobalConnects datacentre, rundt omkring i Norden og i Tyskland, er alle sammen topsikrede faciliteter med bl.a. overvågning, dedikerede sikkerhedscentre og redundant sikkerheds-setup på alt fra transformer til power outlet. Det giver driftssikkerhed og den højest mulige oppetid og sikkerhed for Dansk Standard.

Driftssikkerhed har blandt andre været en bærende grund til at outsource denne del af forretningen, siger Kim René Johansen;

Det vigtigste for os, er oppetiden. GlobalConnect har jo nødgeneratorer på og ekstra strømforsyning mv. og det er rigtig vigtigt for os. Og så er det selvfølgelig også væsentligt, at vi ikke selv skal tage os af sådan noget som den fysiske sikkerhed. Det forventer vi jo faktisk bare, at GlobalConnect har styr på” siger han.

Derudover er alle datacentre i Danmark, Sverige og Tyskland ISO 27001-certificerede, hvilket er et væsentligt parameter for Dansk Standard, da det er med til at sikre, at GlobalConnect lever op til de højeste standarder for datasikkerhed.

 

Nye kontorlokaler – samme løsning fra dag ét

Dansk Standard har været kunde hos GlobalConnect i mange år og har været glad for samarbejdet. Da de for nogle år siden flyttede kontor, blev endnu en fordel ved at have løsningen i et datacenter tydelig;

Vi fik oprettet en ny fiberlinje til den nye adresse, som virkede på det tidspunkt, hvor vi flyttede ind. Så mandag morgen efter en weekend med flytning, virkede det bare. Det var en stor fordel; at da vi skulle flytte, skulle vi ikke også tænke på at rykke datacenter”, siger Kim René Johansen.

 

Dansk Standards formål kræver en stabil løsning: ”Nu kører det bare”

Dansk Standard tilbyder udover udvikling og salg af standarder både kurser og konsulentydelser og samarbejder med virksomheder, myndigheder, organisationer og en lang række andre aktører – både nationalt og internationalt. Standarder spiller nemlig en vigtig rolle for langt de fleste virksomheder, såvel som for samfundet som helhed, fordi de giver konkrete redskaber til at måle, dokumentere og stille krav til sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed og giver et fælles sprog, der gør det lettere at samarbejde og handle med hinanden.

Kvalitet og tillid er derfor også to kerneelementer i Dansk Standards forretning, som de også har høje forventninger til, at GlobalConnect lever op til som leverandør.

Generelt har oplevelsen af samarbejdet mellem Dansk Standard og GlobalConnect været positiv og en proaktiv account manager gør, at de er på forkant ligesom under flytning af kontorlokaler.

Med driften og bekymringerne for set-up’et væk fra forretningen, kan IT-administrator Kim René Johansen, såvel som alle hans kolleger, i stedet fokusere på at hjælpe deres kunder med at styrke konkurrencekraft og bæredygtighed gennem standarder.

En af de primære fordele er, at vi ikke skal drifte det selv, både med hensyn til køling og strøm. Vi ved, at det bare kører nu,” siger Kim René Johansen

 

************

Fonden Dansk Standards løsning: