– Hvornår er det tid til at tage en SOC-tjeneste i brug for at beskytte din virksomhed?

Læsetid: 12 minutter.

Har din organisation et komplekst it-miljø med mange brugere? Er virksomheden omfattet af NIS2-direktivet? Eller har du brug for at opgradere sikkerheden i kølvandet på de stigende cyberangreb? Så kan det være tid til at tage en SOC-tjeneste i brug. I denne artikel forklarer vores ekspert, hvornår interne ressourcer ikke længere er tilstrækkelige til at overvåge dine kritiske systemer.

Et Security Operation Center, eller SOC, overvåger dit it-miljø i realtid for tidligt at opdage og afværge indtrængningsforsøg og andre cybertrusler. På den måde bidrager SOC-tjenesten til at øge din cybersikkerhed ved at beskytte forretningskritiske systemer og følsomme oplysninger fra at havne i hackernes hænder.

Har din organisation brug for en SOC-tjeneste?

Når du først har styr på hvad en SOC-tjeneste gør, bliver det naturlige næste spørgsmål, om din organisation bør tage en i brug. Sådan siger Øystein Snekkerlien, sikkerhedsstrateg hos GlobalConnect, om hvilke faktorer der påvirker behovet:

– Mange virksomheder har allerede i dag en form for overvågning for at holde styr på, om forskellige systemer kører. Det er kompleksiteten i din organisation og dit IT-miljø, der afgør, om det er nok, eller om du bør tage en SOC-tjeneste i brug. Meget af selve overvågningen kan automatiseres, men der kræves stadig menneskelig erfaring for at drage de rigtige konklusioner ud fra dataene. Jo flere brugere du har, og jo flere forskellige systemer der bruges i virksomheden, desto sværere bliver det at tolke logfilerne og udskille det relevante fra støjen. Har du 100 ansatte eller flere, er det svært at klare dette udelukkende med interne ressourcer, forklarer Øystein.

Tip: On-demand webinar for dig, der vil vide mere om SOC

Stream vores on-demand webinar, hvor eksperter inden for cybersikkerhed forklarer, hvordan en moderne SOC-tjeneste fungerer – og hvordan du gør din virksomhed klar til NIS2.

Læs mere her

Hvad er alternativet til at få hjælp fra en ekstern partner?

– Rent teoretisk ville det være muligt at opbygge en tilsvarende funktion internt, men i praksis vil jeg ikke anbefale det, i hvert fald ikke for større virksomheder. Og slet ikke, hvis virksomheden er omfattet af NIS2. Den nødvendige ekspertise er svær at få fat i, og mængden af data, der skal analyseres, bliver hurtigt overvældende. Det er ganske vist lettere at overvåge netværkene, hvis alle medarbejdere arbejder på kontoret hver dag. Men hvis I lukker muligheden for hjemmearbejde, vil I så stadig være en attraktiv arbejdsgiver for at tiltrække de bedste talenter?

Kan en SOC-tjeneste betale sig økonomisk?

– At tage en SOC-tjeneste i brug kan fremstå som en stor udgift. Men hvad bliver de økonomiske konsekvenser, hvis hackere får adgang til følsomme oplysninger, eller blokerer din adgang til dit IT-miljø, så du ikke kan drive din virksomhed i flere uger? For en virksomhed med hundreder af ansatte og et komplekst IT-miljø er det umuligt at have backups af alt. Fra det perspektiv er en SOC-tjeneste en relativt billig investering.

Security Workshop – et første skridt mod et tryggere IT-miljø

Det er ikke altid let at vide, hvornår og hvordan man skal implementere en SOC-tjeneste. Derfor tilbyder GlobalConnect en Security Workshop – en praktisk og vejledende session, hvor vores eksperter hjælper dig med at identificere dine sikkerhedsbehov og skræddersy en løsning, der passer til netop din virksomhed.

Under workshoppen får du:

  • En grundig analyse af din nuværende IT-sikkerhed.
  • Konkrete anbefalinger til, hvordan en SOC-tjeneste kan integreres i din eksisterende infrastruktur.
  • Indsigt i almindelige sikkerhedshuller og hvordan du bedst håndterer dem for at mindske risikoen for angreb.

Workshoppen er designet til at give både tekniske og forretningsmæssige fordele, samtidig med at du får en klar handlingsplan for næste skridt mod øget cybersikkerhed.

Rapport giver statusbillede af cybersikkerhed i Norden

Vil du have indsigt i cybersikkerhedsrisici fra over 200 it-chefer i Sverige, Norge og Danmark? Klik her for at downloade rapporten “Cybersikkerhed: Risici og ressourcer fra it-chefens perspektiv” allerede i dag.

Er det tid til at outsource din sikkerhed?

Se, hvornår andre virksomheder tog skridtet.