– Giv IT-setuppet en effektiv forårsrengøring

Læsetid: 13 minutter.

Hver eneste uge bliver hundredevis af danske virksomheder udsat for cyberangreb, og hos GlobalConnect oplever vi en stor stigning i virksomheder, der ønsker råd og løsninger til at sikre sig mod cyberangreb.

Sikkerhedsekspert i GlobalConnect, Martin Højriis Kristensen, peger især på én ting, som mange glemmer:

”Jeg vil vove at påstå, at langt de fleste virksomheder til enhver tid har fire-fem enheder med sikkerhedsmangler. Det kan være printere, smart-TV eller gamle servere, som ikke opdateret eller fjernes,” siger Kristensen.

Serverne kan være både fysiske og virtuelle servere, installeret til at håndtere en applikation eller tjeneste, som måske ikke længere er i brug.

Forældet udstyr kan være en sikkerhedstrussel

Martin Højriis Kristensen opfordrer derfor danske virksomheder til at give IT-setuppet en ordentlig forårsrengøring.

”Gammelt, forældet netværksudstyr udgør en betydelig sikkerhedstrussel. Når udstyret ikke længere vedligeholdes med sikkerhedsopdateringer, gør man det let for uvedkommende at koble sig på netværket via de forældede enheder og derfra få fri adgang til virksomhedens systemer,” forklarer han.

En undersøgelse foretaget af Norstat for GlobalConnect viser, at langt de fleste medarbejdere stoler på, at deres virksomhed har styr på IT-sikkerheden. Hele 81 procent af kontormedarbejdere vurderer arbejdspladsens IT-sikkerhedsniveau som tilstrækkeligt (i høj grad – 48 % og i nogen grad – 33 %). Det afspejler dog ikke nødvendigvis virkeligheden på arbejdspladserne, mener Kristensen.

”Vi ved, at antallet af cyberangreb er stigende, og konsekvenserne kan være ødelæggende. Det er meget svært at opdage, at man er under angreb, og der kan gå lang tid, før det bliver synligt. God kontrol over abonnementer, systemer og hardware kan sammen med multifaktorautentificering mindske risikoen for angreb markant,” siger Kristensen.

Herunder får du 6 gode råd fra Martin Højriis Kristensen til bedre sikring af virksomheden ⬇