– Driftforstyrrelser – den usynlige stopklods i nordiske IT-chefers hverdag
Læsetid: 9 minutter.
1 ud af 10 IT-chefer kæmper med gentagne driftproblemer
Mere end hver tiende IT-chef fortæller, at deres forretningskritiske systemer – både lokale og cloudbaserede – alt for ofte står stille. Næsten lige så mange rapporterer løbende problemer med kerneinfrastrukturen: netværk, servere og switches.
Klar tendens i Norden
IT-ledere i Skandinavien oplever i stigende grad udfordringer med den grundlæggende IT-infrastruktur. Det samme billede gør sig gældende for ustabile cloud- og lokale systemer – på tværs af de nordiske lande rapporterer IT-ansvarlige om flere og flere problemer i driften.
Privat vs. offentlig sektor – flere problemer bag facaden
IT-chefer i den private sektor er generelt mere tilfredse med deres IT-miljø – men også mere belastede af tilbagevendende nedetid. Systemer, netværk og applikationer driller oftere hos de private virksomheder end i det offentlige.
Samtidig viser tallene, at de private virksomheder ikke i samme grad som de offentlige planlægger at outsource deres IT-drift – selvom netop det kunne være en effektiv vej til færre interne ressourcer bundet i brandslukning og genstart.
Store virksomheder – store systemer, store problemer
Når man kigger på virksomhedsstørrelse, bliver tendensen tydelig: Jo større virksomheden er – målt på omsætning og antal ansatte – desto oftere rammes de af nedbrud i den centrale IT-infrastruktur. De store spillere har samtidig også en større appetit på outsourcing end mindre virksomheder.
Når det kommer til system- og applikationsdrift, er billedet mere broget – men ét står klart: kompleksitet skaber sårbarhed.
Ekspertens råd: Driftstabilitet kræver mere end bare teknik
“Hyppige driftforstyrrelser underminerer ikke bare produktiviteten – de slår også skår i tilliden hos både kunder og partnere. Ofte skyldes det manglende redundans. Dagens IT-setup er komplekst med hybrid- og multicloudmiljøer på tværs af leverandører. Derfor er det afgørende at have robuste processer, der minimerer risikoen og skaber handlekraft. Og en skarp incidentplan, så I kan rykke hurtigt, når uheldet rammer.”
– Emma Helton, Security Product Manager hos GlobalConnect
Hvordan sikrer du en stærk og stabil IT-miljø?
Se hvordan nordiske virksomheder tackler deres sikkerhedsudfordringer – og få inspiration til din egen strategi.