– Derfor er SD-WAN en afgørende faktor for fremtidens digitale lederskab

Læsetid: 17 minutter.

Den danske CEO hos GlobalConnect, er ikke i tvivl: Fremtidens netværk er her allerede.

 

Mange IT-ansvarlige har tænkt tanken ”mon ikke det her kan gøres smartere, hurtigere og billigere?”. Og mens frustrationen over en uigennemskuelig og meget lidt fleksibel netværksløsning breder sig, lurer spørgsmålene i baghovedet: Er vores sikkerhedsstruktur tidssvarende? Og er systemarkitekturen egnet til, at medarbejderne i stigende grad kan arbejde og problemfrit dele data, uanset hvor i verden de er?

Og hvad nu hvis bestyrelse og den administrerende direktør pludselig beslutter at tage den digitale rejse med eksprestog – er vi så klar til det?

Direktøren er i øvrigt stadig sur på IT-afdelingen. Det har han været siden han missede et videokald, og dermed en kæmpekontrakt i Tyskland, fordi en alt for stor del af netværkskapaciteten blev brugt af en flok medbragte unger, der sad i kantinen i filialen i Kolding og gamede løs på hver sin iPad.

Hvor skulle IT-afdelingen da også vide det fra?!

 

Derfor er SD-WAN fremtiden

Mød IT-afdelingens nye bedste ven: SD-WAN.

Heldigvis kan den fremadstormende netværksteknologi, Software Defined – Wide Area Networking, forkortet SD-WAN, gøre rigtig meget godt for både IT-afdelingen og forretningen. Der er nemlig adskillige indlysende fordele:

 

  • Øget effektivitet i IT-afdelingen
  • Bedre brugeroplevelse for medarbejdere og kunder
  • Ny og fremtidssikret IT-arkitektur

 

Hos GlobalConnect, er ledelsen ikke i tvivl. Den nordiske koncern er professionel IT-samarbejdspartner fra jord til sky baseret på egen fiber-infrastruktur, datacentre, IT-outsourcing og netværksløsninger og satser målrettet på at blive førende indenfor fremtidssikrede, effektive løsninger, der bygger på SD-WAN.

”Den rigtige, individuelt tilpassede SD-WAN-løsning kan gøre vores kunders IT-afdeling langt mere effektiv. Fejlfinding kan ske langt hurtigere, på grund af både realtime og historisk overblik, og det bliver muligt at forbedre brugeroplevelsen markant for kolleger og kunder, fx ved at prioritere datatrafik til videomøder, som jo har fået et stort gennembrud på grund af corona-situationen”, siger Country CEO Denmark, Louise Hahn.

Hun peger også på en anden trend, som argument for at fremsynede, innovative virksomheder bør kigge i retning af SD-WAN netværksteknologien:

At mange allerede har, eller planlægger at flytte, data til public eller hybride cloud-løsninger, samtidig med at flere og flere ansatte arbejder spredt fra forskellige og skiftende lokationer. Desuden er SD-WAN en teknologi, der bliver satset milliarder af udviklingskroner på over hele verden, så der kommer hele tiden nye funktioner og muligheder til.

 

Hurtigt og sikkert i skyen

Cloudbaserede løsninger kræver, at IT infrastrukturen gentænkes, hvis sikkerhedsniveauet skal opretholdes, samtidig med at medarbejdere og kunder har en god brugeroplevelse.

”Mange virksomheder har i dag en WAN-struktur, hvor al trafik routes til en central firewall og herfra videre ud på internettet. Det skaber unødvendige forsinkelser på netværket og kan med SD-WAN erstattes af et mere intelligent setup, som er optimeret til cloudbaserede services”, siger Louise Hahn og fortsætter:

”Med SD-WAN kan vi for eksempel opsætte internet breakout med moderne integrerede next generation firewalls helt ud på de enkelte enheder og i det hele taget udnytte en masse af de generelle cloud-fordele, der øger effektiviteten, langt bedre.”

 

 

Derfor er SD-WAN en afgørende faktor for fremtidens digitale lederskab

Hvad er Managed SD-WAN?

Software Defined – Wide Area Networking giver masser af muligheder for at fremtidssikre IT-arkitekturen og øge effektivitet og brugeroplevelse, men det er også en kompleks teknologi.

For at kunne sammensætte individuelle netværksløsninger, der både giver bedre overblik nu og understøtter kundernes IT- og forretningsstrategi på længere sigt, går GlobalConnect til markedet med Managed SD-WAN-løsninger. Louise Hahn forklarer:

”Vi tilbyder individuelt tilpassede løsninger, hvor vi tager ansvar for design, implementering og drift af både SD-WAN-delen og den underliggende netværksforbindelse. Det betyder, at der kun er ét kontaktpunkt, hvis noget skal ændres eller ikke spiller 100 %.

Jeg tror, der er mange IT-ansvarlige, som er godt trætte af at lege detektiver, når de skal finde ud af hvilken af deres leverandører, de skal have fat i for at løse et problem eller udføre en ændring i netværket.”

 

Langt bedre overblik over netværket

Analytics-delen er en vigtig del af Managed SD-WAN-filosofien hos GlobalConnect. Udover at tage det fulde netværksansvar giver GlobalConnect sine kunder adgang til et webbaseret dashboard, som en stærk indgang til overblik og analyse.

Dashboardet giver både historisk og realtime dataoverblik, som gør det muligt at fejlrette her og nu samt trække oplysninger og generere rapporter, der kan give et godt grundlag for at tilrettelægge den IT-strategi, der understøtter forretningen bedst.

Uden den detaljerede indsigt, som et Managed SD-WAN dashboard giver, vil løsningen på en generelt dårlig performance ofte være at opgradere båndbredden, og så ellers håbe på, at det løser problemet.

 

 

”Monitorering via dashboardet giver ægte og brugbare indsigter. Er det for eksempel bestemte applikationer, særlig brugeradfærd eller fejlprioriteret trafik på datalinjerne, der giver den dårlige brugeroplevelse?

Det kan vi nu identificere. Derefter kan vi rådgive vores kunder om at udnytte deres netværk mere intelligent. For eksempel ved at optimere og prioriterer forretningskritiske applikationer samtidig med at medarbejderne har adgang til relevante tjenester på internettet”, fortæller Louise Hahn.

 

SD-WAN bliver et vigtigt konkurrenceparameter

Et kig i krystalkuglen viser et klart og tydeligt billede, mener GlobalConnects Country CEO Denmark, Louise Hahn. Hun forudsiger, at evnen til at bygge en sikker, effektiv decentral IT-arkitektur via SD-WAN bliver et fremtidigt konkurrenceparameter og en vigtig del af visionære virksomheders strategiske forretningsudvikling:

”Jeg tror ikke, det er et spørgsmål om, hvorvidt en virksomhed og dens IT-afdeling skal tænke i intelligente SD-WAN netværksløsninger, men et spørgsmål om hvornår. Uanset hvem man har som leverandør og samarbejdspartner vil jeg sige ’hellere i dag end i morgen’. Det er simpelthen et spørgsmål om at vise digitalt lederskab”, slutter Louise Hahn.

 
Har du nogle spørgsmål? Kontakt mig

Har du nogle spørgsmål? Kontakt mig

Sabrina Nielsen, Key Account Manager, GlobalConnect

38401600

kontakt@globalconnect.dk