– Danmarks nye gamer-paradis har lynhurtig fiber fra GlobalConnect

Læsetid: 5 minutter.

”Vi er et high-end brand i stærk vækst, og vi går ikke på kompromis. Slet ikke med oppetiden”

Jakob Hansen, CFO – ASTRALIS A/S

Når man tænker stort og er i gaming business, er der kun én ting, der rigtig passer på væggen i receptionen hos et topmoderne gaming- og underholdningscenter med tilhørende Flagship Store: En af Danmarks største fladskærme. Så den tager imod, når man træder indenfor hos Astralis Nexus på et par veludstyrede etager i Tivolis snoede glasbygning ved Københavns Hovedbanegård. Livlinerne til gamer-paradiset er en dobbeltsporet og skalerbar fiberforbindelse fra GlobalConnect.

”Vi har testet, hvad der sker, hvis vi uden varsel trækker stikket på den ene fiberforbindelse”, fortæller Jakob Hansen, som viser rundt på Astralis Nexus, der åbnede i sommeren 2021.

Jakob er CFO hos Astralis A/S, der på få år har udviklet sig fra at være synonym med verdens bedste hold i online-strategispillet Counter Strike – til en international førende, børsnoteret underholdningsorganisation i en stærkt kompetitiv branche, der vækster 20-30 % om året.

Heldigvis skete der lige præcis det, der helst skal ske, når man har optimeret sin oppetid med en ekstra fiberforbindelse: Systemet skiftede lynhurtigt via automatisk fail-over – fra den afbrudte linje til den ekstra fuldkapacitets-forbindelse, der stod standby.

”Det er selvfølgelig meget vigtigt for os med høj oppetid, og det var afgørende med en leverandør, der kunne levere en kraftig, pålidelig og redundant fiberforbindelse. Vi er et high end-brand, og vi betaler, hvad kvalitet koster. Også med hensyn til fibernetværk”, siger Jakob Hansen, som allerede har tankerne rettet mod de kommende års vækstmuligheder:

”Når vi først har ordentlige fiberkabler herinde, er det jo også relativt nemt at få skruet op, når det bliver nødvendigt, så jeg føler, at vi har fremtidssikret os allerede nu.”

I en branche med tocifrede vækstrater, og, for Astralis-koncernens vedkommende, en fordobling af omsætningen i det seneste halvårsregnskab, hedder det ikke hvis forretningen vækster, men når.

High-end hele vejen

Online-gaming udvikler sig i rasende fart, så krav til netværk og fiberkapacitet bliver hele tiden større. Spillene bliver vildere, flottere, mere kapacitetskrævende og Astralis Nexus, har en strategi om at tilbyde det bedste og nyeste.

Så der er lyddesign fra B&O, toptunede state-of-the-art HP Omen pc’er og Secret Lab gaming chairs overalt på Nexus’ 1. sal. Her holder tykke velourgardiner dagen og byen ude, så de røde Astralis-stjernelogoer kan kaste skygger og spejle sig i vægge og lofter af metal.

Der er spilcafe med 130 pladser, fire VIP-lounges, pro rooms til spillerne fra Astralis’ talenthold, aflukkede live streaming-hubs og et 40-personers auditorium med terrasse direkte ud til Tivoli. Man går nærmest og venter på, hvornår en stemme i en af B&O højttaler-parabolerne meddeler, at rumfærgen er i havn om få minutter.

Servere med heartbeat-funktion

Når man inviterer gamere i alle aldre indenfor i Danmarks lækreste, bedst udstyrede og mest moderne fan-community og underholdnings-hub, forventer gæsterne selvfølgelig også en totaloplevelse uden nedetid og andre ubehagelige overraskelser.

Derfor er den brede tosporede fibermotorvej hos Astralis Nexus sat op med kabler, som løber ind i bygningen fra to forskellige sider og er koblet op på to forskellige centraler. En uheldig overgravning et sted vil altså kun kunne afbryde den ene forbindelse.

”Desuden arbejder vi med et parallelt setup af vores servere, med det der hedder heartbeat-funktion. Serverne holder konstant øje med, om den anden lever, og er så klar til at tage over, hvis der er noget, som ikke virker”, fortæller Jakob Hansen.

Tryghed er også en konkurrencefaktor

Altså tredobbelt tjek ved skalerbar fiberkapacitet, ekstra fiberlinje og parallelle servere, der forhindrer nede- og ventetid. Alt det er CFO Jakob Hansen og resten af folkene bag Astralis Nexus-konceptet trygge ved.

Tryghed er i det hele taget en konkurrencefaktor og en helt bevidst del af positioneringen i markedet for Astralis-koncernen. Ikke bare på IT-området men også i en bredere forstand.

”Vores brand forpligter, og Astralis Nexus har en divers målgruppe. Vi skal være et trygt sted at komme for alle, også de helt unge gamere. Et trygt sted for forældre at sende deres børn hen. Det skal føles som et rart community, hvor der er ordentligt bemandet, kontrolleret adgang via receptionen og i det hele taget styr på tingene,” slutter Jakob Hansen.

Og så er vi tilbage i stueetagen med byens lyd og lys lige udenfor og storskærmen på receptionsvæggen. Stor? Yes. Den er på 198 tommer og virker gigantisk.

* * *

Astralis Top 3 over fordele:

Den tekniske løsning: