– Hvor sikkert er dit IT-miljø? Vurdér nuværende situation med en enkel test.

Læsetid: 3 minutter.

Databrud og cyberangreb bliver stadig mere almindelige, samtidig med at reglerne strammes for at øge cyberresiliensen i samfundet. Hvor godt rustet er din virksomhed til at leve op til de nye standarder? Få et overblikket med vores test.

Hvad indebærer egentlig et “tilstrækkeligt højt niveau af cybersikkerhed”? Og hvor tæt på eller langt fra dette mål er din organisation lige nu? Vi har hos GlobalConnect lavet en enkel test med ni spørgsmål, der hjælper dig med at tage temperaturen på virksomhedens cyberberedskab. Gør testen med det samme, eller læs først videre om, hvorfor det er vigtigere end nogensinde at få styr på din sikkerhedssituation.

Hvorfor fokusere på cybersikkerhed lige nu?

EU’s NIS2-direktiv har sat cybersikkerhed højt på dagsordenen i mange virksomheder – sandsynligvis også i din.. Det påvirker langt flere organisationer end de, der omfattes direkte af lovkravene.

Men der er selvfølgelig flere gode grunde end skærpede lovkrav til at styrke dit sikkerhedsarbejde. Cyberkriminalitet har overgået narkotikahandel i global omsætning, og angrebene vil næppe aftage i løbet af de næste år. En solid sikkerhedsstrategi bør følge efter som virksomhedernes svar på den nye virkelighed.

Hvad kræves der for et sikkert IT-miljø?

Cybersikkerhed handler om meget mere end at investere i smarte tekniske løsninger. Mindst lige så vigtigt er det at øge det interne vidensniveau og lægge et solidt grundlag med strukturer og rutiner, der forebygger risikoen for indtrængen og mindsker skaderne, hvis det alligevel sker.

Her er der ofte et stort arbejde at gøre for at få de rette adfærdsmønstre indarbejdet hos medarbejderne. Øystein Snekkerlien, der er sikkerhedsstrateg hos GlobalConnect, påpeger at de fleste virksomheder er bedre til at gennemføre brandøvelser end cybersikkerhedsøvelser – selvom et cyberangreb er meget mere sandsynligt end en brand.

Klar til at tage sikkerhedstesten?

Det tager kun et minut at gennemføre testen, som består af ni spørgsmål om blandt andet:

  • Dokumentation af retningslinjer og processer for cybersikkerhed
  • Uddannelsesniveau inden for emnet hos ledelse og medarbejdere
  • Backups til gendannelse af kritisk infrastruktur

Når du har besvaret alle spørgsmålene, får du en overordnet vurdering af jeres nuværende sikkerhedsniveau. Det giver en indikation af, om I bør iværksætte tiltag med det samme, eller om I allerede har det grundlæggende på plads.