– Administrere eget lokalnetværk eller benytte LAN som service?

Læsetid: 7 minutter.

Er det på tide at gennemgå din virksomheds lokale netværk (LAN) og gøre det fremtidssikret? I denne artikel udforsker vi forskellige aspekter af svag netværkssikkerhed og giver indsigt i, hvordan du effektivt kan evaluere og vurdere sikkerheden i dit lokale netværk

Hvordan får man en tryg og sikker netværksløsning?

I dagens erhvervsliv udvikler netværksteknologien sig i rekordfart, og vi ser konstant ændringer. Desværre gælder dette også for cyberkriminalitet. Hackere finder hele tiden nye måder at angribe på, samtidig med at virksomheder tilslutter flere og flere enheder til deres lokale netværk. For at bekæmpe den øgede risiko for hackerangreb bør man stille højere krav til både skalerbarhed og sikkerhed i de lokale netværk.

Hvad fører til svag sikkerhed på netværket?

For at imødegå nutidens og fremtidens udfordringer inden for IT-infrastruktur er der kun én ting at gøre: fortsætte med at udvikle sig. Ingen bliver bedre forberedt ved ikke at gøre noget. Alligevel bruger mange IT-afdelinger mere tid på at slukke ildebrande end på at udvikle nye løsninger. Et sikkert og opdateret datanetværk som eksempelvis LAN (lokalnet) bidrager til øget sikkerhed og effektivitet internt. Gamle netværksløsninger, som ikke kan opdateres, men i stedet skal lappes og repareres, fører til forbrug af flere ressourcer i form af både tid og penge. Systemerne bliver sårbare over for IT-angreb og cyberangreb. Hvis du er heldig, vil dårlig netværkssikkerhed “kun” føre til, at netværket er nede periodisk. Har du mindre held og bliver udsat for et ransomware-angreb, bliver konsekvenserne langt mere kostbare i form af tabte data, tab af kunder og skadet omdømme.

Hvorfor er høj sikkerhed vigtig, og hvad er fordelene ved øget sikkerhed?

Tænk på, hvordan din virksomhed håndterer e-mails i dag. Måske har I overvejet at erstatte virksomhedens interne e-mail server med en fleksibel e-mail-tjeneste, hvor pris og service kan tilpasses jeres behov? En sådan løsning er ikke kun omkostningseffektiv, men frigør også IT-afdelingen fra at skulle administrere servere, der kræver konfiguration, opgradering og vedligeholdelse. Der kan være store fordele ved at tage netværksløsninger som tjeneste i brug, som for eksempel LAN som en tjeneste. Når en ekstern leverandør drifter netværket, reduceres behovet for interne ressourcer, samtidig med at netværket løbende opdateres med den nyeste teknologi og sikkerhedsløsninger. Dette er en del af begrebet “Managed Services” (administrerede tjenester), som ikke kun reducerer investeringer i ikke-strategisk udstyr, men også markant øger sikkerheden på netværket.

Ved at overlade driften til specialiserede leverandører opnår virksomheden en stærkere netværkssikkerhed, hvilket er essentielt for at beskytte følsomme data og sikre oppetid. Øget sikkerhed giver fordele som reduceret risiko for databrud, beskyttelse mod cyberangreb og sikrer, at virksomheden kan operere uden forstyrrelser. Dette skaber en sikrere digital infrastruktur, som er afgørende for både driftssikkerhed og virksomhedens omdømme.

Evaluer din netværkssikkerhed

Nedenfor finder du 10 spørgsmål, du kan stille dig selv for at evaluere virksomhedens netværkssikkerhed. Hold styr på, hvor mange spørgsmål du svarer “ja” til.

  1. Findes der websteder eller netværksenheder, som du ikke har fuld kontrol over i dag?
  2. Mangler du de rette værktøjer til at kunne overvåge netværket og løse problemer proaktivt?
  3. Er virksomhedens interne ressourcer og kompetencer inden for IT-udvikling begrænsede?
  4. Arbejder du ofte overtid for at nå alt det, der skal gøres?
  5. Er netværksdriften afhængig af bestemte personer?
  6. Er det ofte tilfældet, at IT-afdelingen ikke kan reagere hurtigt på ad hoc-behov fra organisationen?
  7. Har I været udsat for nogen form for IT-angreb inden for de sidste to år?
  8. Er du bekymret for, om I er tilstrækkeligt forberedt på potentielle IT-angreb eller IT-havari i fremtiden?
  9. Ville outsourcing af det lokale netværk frigøre tid til andre opgaver?
  10. Er det vanskeligt at retfærdiggøre, hvorfor I selv skal eje det lokale netværk?

Hvis du svarede “ja” på størstedelen af disse spørgsmål, bør du overveje, om dit netværk ville være mere sikkert ved at bruge netværk som en tjeneste gennem en ekstern leverandør.

MLAN & WiFi kan være løsningen for dig.

Servicen giver din virksomhed et robust, sikkert og kontinuerligt opdateret netværk uden behov for intern drift, hvilket frigør ressourcer og reducerer risiko. Ønsker du at tale med en netværksekspert? Læs mere om Managed LAN eller tag kontakt her:

Udfyld kontaktskemaet nedenfor for at komme i kontakt med vores netværkseksperter i dag!